Quantcast

Liberals critica que els comuns hagin d'assumir fins el desembre la despesa de personal del SAD

Des de l'1 de juny, s'ha iniciat el traspàs dels treballadors del SAD dels comuns al Govern. El servei d'aquests mesos de traspàs, fins a desembre, l'assumirà el Govern, però les despeses aniran a càrrec dels comuns. Els consellers de Cd'I+Liberals, Jordi Minguillón i Víctor Pintos, s'han mostrat en contra, durant el consell de comú, de l'aprovació del crèdit extraordinari per part del comú per tal d'assumir els 90 mil euros que costaran els sous dels treballadors del SAD fins a final d'any. Els liberals consideren que "el comú no ha d'assumir costos que no li pertoquen, qui té els treballadors és qui els ha de pagar".

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha assegurat estar d'acord amb els liberals, però ha indicat que en un determinat punt de les negociacions van decidir "prioritzar el servei a la població per sobre del preu". Marsol ha afegit que, en definitiva, els diners són dels ciutadans, siguin del comú o del Govern. La consellera de PS+I, Dolors Carmona, s'ha mostrat en la mateixa línia afirmant que "l'important és reduir l'impacte en l'àmbit laboral" i per això aquests diners estan "ben invertits per regularitzar la situació".

D'altra banda, els liberals també han criticat que sigui el comú qui hagi d'assumir les indemnitzacions de possibles acomiadaments de treballadors, ja que creuen que "l'únic responsable és el Govern".

Comentarios de Facebook