Quantcast

Saboya i Dastis estudien les negociacions d'Andorra amb Europa i la candidatura per acollir la Cimera Iberoamericana

L’agenda europea i la candidatura d’Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020 han centrat la reunió que el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha mantingut aquest dijous a Madrid amb el ministre d’Afers Exteriors i Cooperació espanyol, Alfonso Dastis, segons informa el Govern en un comunicat. 

Ambdós ministres han estat acompanyats pels ambaixadors Jaume Gaytan i Manuel Montobbio. El ministre Saboya ha donat a conèixer a Alfonso Dastis l’evolució i situació del procés d’acostament entre Andorra i la UE, el curs de les negociacions així com l’agenda prevista per als pròxims mesos. 

D’altra banda, ambdós ministres han comentat la candidatura d’Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana l’any 2020, que es va oficialitzar el mes passat i que s’haurà d’acabar de materialitzar durant la Cimera que tindrà lloc a Guatemala el 2018. Ambdós ministres han coincidit en que l’organització d’aquest esdeveniment és una oportunitat per explicar la realitat econòmica, política i social del país a la comunitat iberoamericana. En aquest sentit, Dastis s’ha mostrat obert a intercanviar informacions i experiències entre Andorra i Espanya i a explorar diverses vies de col·laboració.

Comentarios de Facebook