Compartir

Els robots i els joves tornaran a ser els protagonistes de la tercera edició de la World Robotic Olympiad Andorra Telecom organitzada per la companyia de telecomunicacions. El centre escolar d’Ordino Germans Riba acollirà la final de les categories ‘Elementary’ i ‘Junior’, que es disputaran el proper 14 de juny, amb la participació set equips.

El turisme sotenible serà el tema escollit per l’organització de cara a la competició en la categoria ‘Elementary’, per a infants de 7 a 12 anys. En aquest cas, els equips hauran de construir un robot per promoure el turisme sostenible i apropar als científics a diferents àrees, per visitar animals en perill d’extinció. Un joc que permetrà als infants combinar la faceta creativa amb l'educativa, gràcies a la robòtica i la cura del medi ambient.

D’altra banda, ‘La neutralitat del carboni’ serà el fil conductor per a la categoria ‘Junior’, per a joves de 13 a 15 anys, ja que l’objectiu recau en construir un robot que permeti reduir l’impacte ecològic mitjançant la instal·lació de panells solars i arbres.

La cooperació, la creativitat i l’interès per la ciència seran els principals punts destacats de la competició robòtica, que s’iniciarà el pròxim 14 de juny a Ordino, a partir de les 17 hores.