Compartir

Les empreses d'àmbit nacional interessades en gestionar el nou servei de bicicleta elèctrica compartida tenen temps per presentar les seves ofertes fins al 12 de juliol del 2017, després que aquest dimecres s'hagi aprovat el concurs.

L'empresa adjudicatària haurà d'encarregar-se del subministrament i el manteniment de les biciletes, la instal·lació i el manteniment de les bases d’aparcament i càrrega de bicicletes, el subministrament i el manteniment del sistema informàtic de gestió i la instal·lació de dispositius de comunicació amb els usuaris.

El servei, impulsat pel Govern amb la implicació dels comuns, no podrà costar més de 80 euros anuals, ni més de 0,50 euros la primera mitja hora. A més, el plec de bases estipula que les tarifes hauran de ser aprovades pel Govern.

D'altra banda, el consell de ministres ha aprovat aquest dimecres l'adjudicació dels treballs d'habilitació d'un nou tram de carril bici d'un quilòmetre i mig entre la Farga Rossell i Ordino. L'obra, que representa el tercer tram de carril que s'habilita a la CG3 entre Escaldes-Engordany i Ordino, té un cost de 178.653 euros i s'allargarà durant vuit setmanes.

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, també ha informat de l'ampliació del contracte dels treballs de condicionament de les dependències del departament d'Afers Socials, per donar resposta a la reestructuració que ha patit. Així, l'obra permetrà ocupar la segona planta de l'edifici, on s'hi ubicarà el nou Servei d'Atenció Domiciliària que ha passat a ser gestionat pel Govern, i també el pis mostra on la gent gran i les persones amb discapacitat puguin veure quins són els productes de suport a l'habitatge o a les residències dels quals poden gaudir. El cost de la reforma de la segona planta tindrà un cost aproximat de 48.000 euros.

Finalment, i també en matèria d'adjudicacions, l'empresa Progec es farà càrrec dels treballs de millora energètica de l'escola maternal i de primera ensenyança d'Encamp, per un import de poc més d'un milió d'euros. L'obra s'allargarà durant dotze mesos i s'han previst dues fases, per dur a terme les millores a l'exterior i posteriorment a l'interior. L'objectiu és que els treballs estiguin finalitzats abans de començar el proper curs escolar i aprofitar els períodes de vacances escolars del curs vinent.