Compartir

L'Institut d'Estudis Andorrans (IEA) i Crèdit Andorrà, coproductors del programa 'Estat Natural', guardonat amb un accèssit en la 21a edició dels premis Pirene de periodisme interpirinenc, han fet lliurament de la dotació del guardó al centre d'acolliment d'infants i joves la Gavernera. El programa de reportatges va ser premiat amb 750 euros, en la categoria de mitjans audiovisuals. El programa 'Estat Natural' és una sèrie audiovisual a través de la qual es dóna a conèixer la riquesa del medi natural andorrà. Els continguts dels reportatges van anar a càrrec del Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (CENMA), i expliquen els resultats de la recerca que es duu a terme des d'aquesta institució pel que fa al paisatge, els fenòmens naturals, el canvi global o la diversitat biòtica i geològica del país, entre d'altres. 

Els reportatges es presenten en format de capítols temàtics breus, en els quals el medi natural i els investigadors i col·laboradors del CENMA són els protagonistes. En total es van produir 53 capítols d'entre tres i quatre minuts de durada cadascun, que van ser emesos per Andorra Televisió des del setembre del 2014 al setembre del 2016. Es poden consultar al canal YouTube del CENMA i també de Crèdit Andorrà. 

El premi Pirene de periodisme interpirinenc es va crear l'any 1996, fruit d'un acord entre el ministeri de Cultura d'Andorra i l'associació de mitjans de premsa, amb l'objectiu de promoure el coneixement i la difusió de la realitat de la regió dels Pirineus mitjançant els reportatges de premsa escrita i audiovisual.