Compartir

L'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) oferirà el concert 'L'emoció dels clàssics' a Brussel·les. L'actuació es desenvoluparà aquest dimecres i tindrà lloc al Le mim, Musée des instruments de musique, a les set del vespre. El director de l'ONCA, Gerard Claret, assegura que buscaran “l'excel·lència interpretativa, el potencial expressiu i la capacitat de comunicació”. 

L'orquestra, impulsada pel Govern d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà i formada per 16 músics, interpretarà el Divertimento de W. A. Mozart i la Serenata per a cordes en do major, de P. I. Txaikovski. La primera peça va ser una fórmula molt popular al segle XVIII i està marcada per un caràcter desenfrenat i lleuger. La segona és una obra fonamental de la música romàntica.Al concert hi seran presents la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, el conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba i l'ambaixadora d'Andorra a la UE, Maria Ubach.

L'ONCA va néixer el 1992 amb el format d'orquestra de cordes, i va iniciar les seves actuacions com a orquestra clàssica el 2006, format que combina amb el de cambra. La formació manté la seva presència a Andorra amb diferents programes i formats que busquen la complicitat del públic i dels artistes. D'altra banda, ofereix anualment actuacions en escenaris més enllà del principat de les fronteres andorranes.