Quantcast

L'obra 'Quins clàssics' apropa les grans obres de la literatura al teatre de les Fontetes

Aquest diumenge hi haurà una segona representació de l'espectacle a les Fontetes i el pròxim 16 de setembre es reprendrà l'obra a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria. Algunes de les obres més rellevants de la literatura han estat les protagonistes de l'espectacle 'Quins clàssics', a càrrec dels actors: Boris Cartes i Sergi Vallès, en una nova producció de l'Escena Nacional d'Andorra (ENA).

La producció sota la direcció d'Estar Nadal s'ha estrenat aquest dissabte al vespre, al teatre de les Fontetes de la Massana, amb la ferma intenció de dur l'obra a les aules, ja que segons Nadal “aquesta creació esta pensada pels alumnes d'institut d'uns 13 anys perquè coneguin la literatura i el teatre”. 'La Ilíada', 'Hamlet', 'Frankestein' i 'La metamorfosi' han estat els quatre clàssics escollits per un professor -interpretat per Boris Cartes- que decideix ensenyar les claus bàsiques d'aquestes grans obres als seus alumnes -el públic-. Tot això canvia amb una visita inesperada d'un inspector del departament d'Ensenyament -Sergi Vallès-, que decideix fer trontollar aquesta iniciativa.

En aquest sentit, el públic ha estat partícip de l'obra, atès que gran part dels assistents han presenciat en primera persona la representació. Un concepte trencador que permet “generar una visió molt més propera als assistents”, tal com ha explicat Nadal.

La directora de l'espectacle basat en el llibre de Carmen Puche, Ester Nadal, ha destacat la bona rebuda de la representació i ha explicat que “l'objectiu és apropar algunes obres de la literatura als joves, així com el teatre”. Nadal ha remarcat el trencament de la “quarta barrera” que es genera en l'obra, atès que “una part del públic està damunt de l'escenari com a actors passius i l'altre està a la platea”. L'obra comptarà amb una segona representació aquest diumenge a les Fontetes, a les 17 hores. Tot i això, el pròxim 16 de setembre la producció tornarà a la cartellera, però en aquest cas ho farà a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria, amb dues representacions a les 17 i 21.30 hores.

Comentarios de Facebook