Compartir

Divuit artistes, onze dels quals andorrans, opten a la segona edició del premiOrdino Jardins d'Art, una convocatòria internacional d'arts visuals de caràcter biennal. La segona edició tindrà lloc el primer cap de setmana de setembre, els dies 2 i 3. Entre el 21 de març i el 8 de maig s'han rebut 25 projectes d'artistes procedents de set països: França, Còrsega, Romania, Espanya, Alemanya, Bèlgica i Andorra, que es mostren a l'exterior, en places, carrers i jardins del poble d'Ordino.

L'organització del certamen ha anat a càrrec del comú d'Ordino amb la col·laboració de la galeria Agüí d'Andorra la Vella, que forma part del jurat i dota part del primer premi amb una exposició individual pel millor artista. El comú atorga una dotació dinerària de 2.500 euros al millor concepte (primer premi) i una altra a la millor obra amb 1.000 euros (segon premi). Així mateix, el ministeri de Cultura és col·laborador del projecte que aporta els artistes nacionals Joan Xandri i Helena Guardia com a membres del jurat. 

Els artistes andorrans seleccionats són els següents: Martin Blanco, 'La moderna aroma de la Vida', art digital; Jaume Campmany, pintura; Jeniffer Ferrer, escultura; Jean Luc Herbert, 'Ne me quitte pas', fotografia; Àstrid Janer, pintura i dibuix; Reinaldo Márquez, art digital; Alexia Navarro, 'Feelings', il·lustració; Gemma Piera, 'Paraules', ceràmica; Emma Regada, escultura; Alfons Valdés, pintura; i Zhihong Zheng, pintura.

La resta de treballs són de Monique Couderc (França), pintura; Juan Manuel Gonzalez (França), il·lustració; Delohine Graul (Bèlgica), instal·lació; Nitescu Iona Dana (Romania), 'El Sol i la Lluna', instal·lació; Miguel Lebron (França), 'Les Chants de la Terre', pintura i performance; Lina-Lou (França), pintura, i William Victorino (França), pintura.