Compartir

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha participat aquest dilluns en la reunió dels ministres d'Esports del petits estats d'Europa, acompanyats dels presidents dels comitès olímpics de cada país, celebrada a San Marino en ocasió dels jocs. Durant la trobada de treball s'han abordat diverses qüestions al voltant de la sostenibilitat en els esdeveniments esportius.

Olga Gelabert ha afirmat que els valors de l'esport estan íntimament lligats al desenvolupament sostenible des d'un punt de vista social, econòmic i ambiental. La ministra ha exposat exemples de divulgació d'aquests valors en esdeveniments esportius a Andorra, com ara la cursa d'esquí de muntanya Font Blanca, declarada “zero en emissions de diòxid de carboni” o el projecte KiSS Andorra ('Keep it shiny and sustainable'), una iniciativa de la Federació Internacional de Motociclisme que té per objectiu organitzar esdeveniments esportius amb una apropiada gestió del medi ambient i de crear consciència ambiental.

En aquest sentit, la ministra Gelabert també ha exposat davant els seus homòlegs que la llei de l'esport que s'ha de presentar en els pròxims mesos contempla diferents aspectes al voltant de la sostenibilitat des del punt de vista econòmic i d'optimització de les infraestructures. Gelabert ha anunciat que competicions com els Special Olympics del 2018 o la celebració dels Jocs dels Petis Estats d'Europa del 2021 se celebraran en instal·lacions esportives que es renovaran i adequaran per a cada ocasió.