Quantcast

Més de sis mil pans per gaudir de la Diada de Canòlich

La Verge de Canòlich s'ha despertat aquest dissabte, amb la visita inesperada de centenars de persones que s'han aplegat des de primera hora del matí al santuari dedicat a la Mare de Déu de Canòlich. Petits i grans de la parròquia laurediana i diferents indrets d'Andorra, han pujat massivament al santuari, a peu, en bicicleta, amb l'autobús gratuït o en vehicles privats, per tal de gaudir d'una de les festivitats més tradicional de Sant Julià de Lòria.

La Missa, les sardanes, la benedicció de termes i el repartiment de pans, que com ja és habitual ha aplegat a centenars de persones a la part baixa del santuari, per tal de repartir els més de 6.000 pans aportats pel comú, com marca la tradició. El cònsol menor de la parròquia, Josep Miquel Vila, ha manifestat la seva satisfacció davant l'assistència de centenars de persones a les festes de Canòlich.

En aquest sentit, Vila ha recalcat que “aquestes festes generen un sentiment d'unió cap al poble, la terra i la verge, per descomptat”. El cònsol també ha indicat que un dels moments especials de la festivitat arriba amb el repartiment de pans, atès que “el pa és el fruit tradicional de Canòlich”. I és que, a més dels pans i la missa, també hi ha agut un moment de ball, gràcies a la participació de l'Esbart Laurèdia.

Un dels assistents a les festes de Canòlich ha estat l'actual ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que ha reconegut que fa anys que participa en aquest tipus de celebració, malgrat que ha afirmat que amb el pas dels anys ha anat canviant, ja que “quan era adolescent veníem a acampar al vespre i ara, només vinc a la missa i el repartiment de pans”. El polític lauredià ha afegit que “el temps ens ha acompanyat i andorrans i lauredians, ens reunim aquí amb germanor”. La participació de petits i grans en la celebració, també ha estat un factor a remarcar per Saboya, que ha posat en relleu que “Mossèn Pepe ha fet una gran tasca modernitzant aquesta festivitat”.

Canòlich ha estat l'escenari un any més d'una de les festivitats tradicionals, que s'ha estès fins ben entrada la tarda.

Comentarios de Facebook