Compartir

La psicologia centrarà els onzens Debats de recerca, organitzats pel Govern i la Societat Andorrana de Ciències (SAC), que se celebraran del 31 de maig a l'1 de juny.

El comportament i la ment són els protagonistes d'una temàtica que vol donar cabuda a l'estudi de l'activitat mental i de la conducta humana, ja sigui orientada a la recerca, a la teràpia o aplicada a diversos àmbits de l'experiència humana. Durant els debats s'abordarà la psicologia des de la seva riquesa d'enfocaments i de metodologies, així com des de les aplicacions emergents en un context social que es caracteritza pel fet de ser divers i canviant. Els ponents presentaran estudis i discutiran sobre la ciència de la psique a través de les seves investigacions i experiències professionals.

Entre les xerrades hi haurà 'Els canvis que genera la teràpia psicològica al cervell', a càrrec de Joan Deus Yela, del departament de Psicologia Clínica i de la Salut de la Universitat Autònoma de Barcelona; 'La síndrome del 'burnout' en els docents: factors de risc i protecció', de la psicòloga educativa i docent Estela Montejo; 'Avenços en la conceptualització de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament: aportacions de la recerca estadística aplicada', de Cristina Mumbardó, o 'La psicologia a Andorra: en busca d'un espai professional', del president del Col·legi Oficial de Psicòlegs d'Andorra, Òscar Fernández.

Aquest fòrum s'adreça a tota la ciutadania i el perfil de públic que hi acostuma a assistir és d'investigadors, professionals de l'àmbit i ciutadans interessats en la temàtica.

Els debats s'estructuren en una conferència magistral i sis ponències, tres debats i dues aportacions escrites, que se celebraran a la sala d'actes de MoraBanc, entitat que patrocina l'esdeveniment. Les comunicacions es publicaran posteriorment en un llibre i es podran consultar en línia.