Quantcast

A la recerca de candidat: el compte enrere ha començat

Demòcrates per Andorra i Liberals han iniciat aquest cap de setmana la cursa per trobar un candidat de cara a les properes eleccions generals. Tots dos partits han celebrat els seus respectius congressos nacionals.

Liberals: Pintat no té perquè ser el cap de llista

En el cas de Liberals, el president de la formació, Jordi Gallardo, ja ha deixat clar que el cap de llista no té perquè ser Josep Pintat. En el congrés celebrat aquest diumenge, la militància ha encarregat la recerca del nou cap de llista, i Gallardo ha deixat clar que l'ideal seria que hi hagués més d'un candidat a encapçalar-la.

En relació a la proposta del president d'SDP, Jaume Bartumeu, de fer una candidatura transversal per vèncer a DA, i que en declaracions a la Cadena Pirenaica, el secretari general de Liberals, Amadeu Rossell, va avalar, Gallardo ha assegurat que ell no és partidari de concórrer d'aquesta forma. Tot i això, ha deixat clar que haurà de ser la militància qui ho decideixi. Rossell, mentrestant, ha confirmat que n'ha parlat amb Bartumeu.

Pel que fa a l'executiva que ha sortit d'aquest congrés liberal, aquesta no ha viscut grans canvis. Gallardo i Rossell es mantenen com a president i secretari general, respectivament. Els únics canvis són la designació de França Riberaygua com a vicepresidenta segona i Oliver Alís com a secretari d'organització.

Demòcrates: cal trobar un candidat de consens

En el cas de DA, el quart congrés ordinari de la formació taronja ha servit perquè s'acordés mandatar l'executiva a iniciar els mecanismes necessaris per “trobar un candidat de consens” per encapçalar les llistes de la formació a les eleccions que se celebraran d'aquí a dos anys.

Tal com ha destacat el secretari general de DA, Eric Jover, són conscients que encara falten dos anys per als comicis però ha afegit que aquestes qüestions “no es poden fer a corre-cuita”. Ha afegit que, malgrat que “no hi ha pressió” perquè aquest candidat es triï d'immediat sí que es considera que cal anar-hi treballant.

El cap de Govern, Toni Martí, ha remarcat que ell no té cap “persona favorita” i que el més important és el projecte.

Comentarios de Facebook