Compartir

La gastronomia com a bandera, amb aquest precepte s'ha realitzat aquest dissabte al matí a la plaça Guillemó, 'La diversitat a taula', una activitat emmarcada en la 7a Setmana de la diversitat cultural, que ha aplegat centenars de persones i que ha permès conèixer els plats típics de fins a 10 països diferents com: Andorra, Mèxic, Portugal, Rússia, Veneçuela, Perú, Xile, Equador, Filipines i el Sahara.

El cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, ha destacat la diversitat de tradicions, costums i cultures de la parròquia i ha explicat que “és un esdeveniment ja consolidat i és important que els grups es donin a conèixer”. La creació d'un vídeo de la Setmana serà un dels elements més destacats de l'edició d'enguany, segons ha indicat Pons. I és que, en aquesta setena edició han participat més d'una dotzena d'associacions de la capital, per tal d'ensenyar les seves arrels.

Una de les novetats d'enguany a la mostra gastronòmica ha estat la participació de l'Associació Xilena a Andorra, que ara complirà el seu any. Per aquest motiu, la secretaria de l'associació, Carolina Villagra, ha recalcat que “és un orgull per nosaltres formar part de la Setmana de la diversitat cultural”.

A més, Villagra també ha posat en relleu la capacitat d'interactuar amb altres associacions i cultures “molt diferents de la nostra”. Precisament per mostrar els encants de Xile, Villagra ha explicat que per la mostra han realitzat un pastís de 'choclo' -un pastís salat de carn-, i dolços com 'los calzones rotos' -una massa ensucrada-. Tot això acompanyat de diferents begudes com 'el ponche de frutillas'.

D'altra banda, enguany també ha participat una de les associacions més característiques de la Setmana de la diversitat cultural, com és la Cassa Rússia. La vicepresidenta de l'associació, Natalia Sorokina, ha destacat la importància d'aquest tipus d'acte, per tal de “donar-se a conèixer i veure tots els russos que tenim al país”. Per aconseguir-ho, Sorokina ha explicat que “hem portat tota una sèrie de dolços típics de Rússia i anem mudades amb els vestits que simbolitzen la part rica del país”.

A més de la mostra gastronòmica, durant el matí d'aquest dissabte hi ha hagut una cercavila pels carrers d'Andorra la Vella, així com una actuació dels Castellers d'Andorra i dels diferents grups culturals que participen en la Setmana de la diversitat cultural.