Compartir

La plaça major d'Ordino s'ha omplert aquest divendres a les 10 del matí d'alumnes de la parròquia, provinents de les escoles andorranes de primera i segona ensenyança. La cita era per dur a terme una prova esportiva amb finalitat solidària, la Cursa contra la fam, organitzada per la fundació Acció contra la fam, la qual té lloc simultàniament a diverses parts del món. En total, han estat 500 alumnes els corredors, dels 8 als 16 anys, que han intentat donar el màxim de voltes per un circuit pel centre del poble per tal de recaptar fons.

Tal com ha explicat la directora de l'Escola andorrana de maternal i primera ensenyança, Meritxell Blasi, cada alumne s'ha dedicat el darrer mes a buscar patrocinadors que es comprometien a donar una quantitat fixa per volta donada pel circuit. També s'ha fet amb tots els participants una “sessió de sensibilització”, a càrrec d'una persona de la fundació que s'ha desplaçat a les escoles i que els ha donat informació sobre la problemàtica a diverses parts del món. Els fons, aquest any, van destinats a un projecte per a Etiòpia.

Un cop finalitzada la cursa, ha informat Blasi, els corredors han d'anar a buscar els patrocinadors, informar-los del nombre de voltes i demanar-los els diners. L'any passat es van recaptar 8.000 euros, i per aquest any “esperem fer una mica més”, ha desitjat Blasi.