Compartir

El Comú d'Encamp ha constituït aquest dijous la Taula transversal per a la millora de l'oci nocturn al Pas de la Casa, que té previst impulsar diverses mesures a curt i a llarg termini per fer front als problemes d'aldarulls que pateix la població sobretot en temporada d'hivern.

Una de les mesures a llarg termini és, tal com ha explicat el cònsol major, Jordi Torres, clarificar el que són pubs i el que són discoteques, i traslladar aquestes darreres a la perifèria del poble. També es vol crear un manual de bones pràctiques i la figura d'un agent cívic que informi els operadors turístics per evitar que els turistes provoquin problemes de soroll o malmetin el mobiliari urbà.

Pel que fa a les mesures des del ministeri d'Interior, el ministre Xavier Espot ha recordat que s'està treballant en una modificació legislativa per tal d'augmentar les sancions per a les persones que infringeixen les normes d'ordre públic i per als locals que venguin alcohol a menors, i ha afegit que també es plantegen mesures més extremes com ara el tancament temporal de locals quan hi hagi reiteració d'infraccions.