Compartir

Encara que pugui semblar paradoxal, una visita nocturna al Museu de l'Electricitat es realitza a les fosques. “Venir al museu de nit té una màgia afegida, posem fanals per tot arreu i intentem crear una visita especial i única”. Així defineix la guia del Museu de l'Electricitat, Joana Teixeira, les Nits d'estiu de FEDA Cultura que es podran gaudir al Museu de l'Electricitat i al Camí Hidroelèctric d'Engolasters a partir d'aquest dissabte.

Aquesta activitat no és la primera vegada que es fa, però enguany inclou com a novetat l'actuació de grups de música en directe o visites teatralitzades, entre d'altres. La primera nit temàtica, impulsada amb motiu de Nit Internacional dels Museus, comptarà amb l'actuació del grup 'Shuffle Express Blues Band' un cop acabi l'activitat. D'aquesta manera, s'ofereix “un plus perquè es dona un visita més especial i única”, ressalta la guia del museu.

Les visites nocturnes s'estendran fins al 22 de setembre i durant aquest temps es realitzaran deu activitats diferents que s'aniran alternant entre el museu i el Camí Hidroelèctric. De fet, l'última nit temàtica gaudirà d'una de les novetats. La visita serà teatralitzada i la representació anirà a càrrec de les actrius Cristina Pericas i Natàlia Garrido. Ambdues ambientaran el museu als anys 30 i interpretaran el que podia ser la vida dels treballadors d'aquella època. Una de les visites que es farà al Camí Hidroelèctric d'Engolasters comptarà amb la participació de l'actriu Assumpta Mercader, que explicarà les llegendes que envolten Engolasters. 

A part de les novetats d'enguany, es mantenen les iniciatives de temporades passades com la realització de tallers científics o l'observació de la pluja d'estels que es faran després de la visita guiada. “Amb totes aquestes novetats intentem arribar a un públic diferent, a la vegada que intentem fidelitzar aquells visitants que any rere any ens visiten durant les Nits d'estiu”, explica Joana Teixeira. Totes les visites seran gratuïtes i s'hauran de reservar de manera prèvia perquè tenen un aforament limitat. L'any passat es van apropar a l'activitat prop de 550 visitants.