Compartir

Crèdit Andorrà ha organitzat dues jornades de portes obertes al seu fons d'art, una col·lecció privada i sense ànim de lucre que té per objectiu preservar i divulgar l'art. Les sessions tindran lloc el divendres 26 de maig, de 12 a 16 hores, i el dissabte 27 de maig, de 10 a 18 hores. Per assistir-hi és necessari fer reserva prèvia al telèfon 88 88 80. Les visites són guiades i d'una hora de durada, i es faran en grups de màxim quinze persones. El fons d'art de Crèdit Andorrà es troba a l'edifici Crèdit Centre, a l'avinguda Meritxell, 80 d'Andorra la Vella.

Creada el 1987, la pinacoteca inclou més d'un centenar de quadres dels pintors catalans més destacats dels segles XIX i XX -entre els quals destaquen peces d'autors com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Isidre Nonell, Anglada Camarasa, Joaquim Vayreda, Francesc Masriera i Joaquim Mir-, i una col·lecció de rellotges domèstics catalans del segle XVIII i d'instruments singulars per mesurar el temps. També es pot veure la predel·la i la taula 'L'aparició al mont Gàrgan' del retaule gòtic de Sant Miquel de Prats, del segle XVI.

El fons d'art de Crèdit Andorrà també té el seu espai al món digital, art.creditandorra.com. Es tracta d'un lloc web, accessible en català i en anglès, que intenta reproduir la visita al fons com si es tractés d'un museu virtual, amb les corresponents sales d'exposició. L'element central són les pròpies obres que formen la pinacoteca del banc, que estan ordenades per temàtica artística i també per autor, per facilitar-ne la cerca. La pinacoteca virtual està distribuïda en els apartats següents: arquitectura i urbanisme, escultura, estils i tendències, pinzellades de llum i de color, fons d'art sobre paper, pintura antiga (s. XVII-XVIII), el rellotge català (s. XVIII), la presència femenina i Andorra (retaule del s. XVI).