martes, 29 septiembre 2020 1:09

'Nascuts per llegir' arriba a les 936 famílies en el seu desè aniversari

Des de la presentació oficial del projecte a Andorra el 23 d'abril del 2007 fins ara, 'Nascuts per llegir' (NPL) ha suposat un treball de base per a la promoció de la lectura, des de la constància i la tenacitat. Al llarg dels 10 anys d'existència, 'Nascuts per llegir' ha sumat un total de 936 famílies, i per aquest any el projecte compta amb 303 famílies inscrites. 
  
'Nascuts per llegir' és una iniciativa patrocinada pel ministeri de Cultura, Joventut i Esports que compta amb la col·laboració de diferents organismes i entitats, com l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària, el Col·legi de Metges d'Andorra, el Col·legi d'Infermeres i Llevadores d'Andorra, i les biblioteques comunals del país. Es valora molt positivament el fet d'haver pogut engegar el projecte amb el suport del col·lectiu de llevadores i de pediatres que ha permès començar una tasca interdisciplinària que no s'hagués produït sense el projecte 'Nascuts per llegir'. 

El treball conjunt a les biblioteques també ha resultat molt positiu quant al fet d'unificar la identificació dels 'Racons nascuts per llegir' a totes les biblioteques públiques d'Andorra i d'organitzar activitats dirigides a les famílies amb nadons de 0 a 3 anys. Les activitats tenen molt bona acollida i en el cas de Sant Julià de Lòria estan plenament consolidades, ja que des del 2009 cada darrer dissabte de mes es programa una activitat NPL. 

Durant els 10 anys de 'Nascuts per llegir' s'han realitzat 201 activitats per a infants de 0 a 3 anys, l'hospital Nostra Senyora de Meritxell ha regalat 6.580 motxilles als nounats i ha lliurat 2.585 carpetes prepart a les famílies que fan preparació al part. En total s'han repartit 281 diplomes a infants que compleixen 3 anys. Per celebrar aquest desè aniversari, s'ha programat una sessió de contacontes aquest dissabte a les 16.30 hores a la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany. L'activitat és oberta al públic en general i l'entrada és gratuïta.