Quantcast

Els alumnes que finalitzin la segona ensenyança podran obtenir un diploma oficial de català

El Govern ha modificat el Decret de creació i regulació dels diplomes oficials de llengua catalana per tal que els alumnes que finalitzin la segona ensenyança tinguin accés a un diploma de català. Els estudiants que tinguin les àrees de català aprovades amb un 7 o superior sobre 10 del sistema andorrà i espanyol vehiculat en català obtindran el diploma B2 de català, mentre que els que cursin els seus estudis al sistema francès i a la resta de centres de l'espanyol obtindran el B1.

L'objectiu d'aquest canvi, tal com ha destacat el ministre d'Educació i Ensenyament Superior Eric Jover, és certificar les competències lingüístiques dels ciutadans, per tal que els estudiants disposin d'un element més que afavoreixi la seva mobilitat i els ajudi a continuar els estudis o entrar al món laboral.

Fins ara, ja es preveia que en finalitzar el nivell de batxillerat o equivalents obtinguin el diploma oficial de llengua catalana C1, per als sistemes amb el català com a llengua vehicular, i B2 per als altres sistemes, si s'assoleix una qualificació de 7 o superior sobre 10 en llengua catalana.

D'altra banda, aquest dimecres també s'ha aprovat una nova convocatòria general per als exàmens de català, que per primer cop inclou també el nivell C2, de manera que, tal com ha indicat Jover, es tanca una feina de definició d'examens que permet oferir per primera vegada totes les proves de català disponibles: A1, A2, B1, B2, C1 i ara també el C2.

Les inscripcions es poden fer del 18 de maig al 2 de juny al Servei de Tràmits del Govern i, per primera vegada, també en línia a través del web e-tramits.ad, per tal de facilitar la inscripció sense que els candidats s'hagin de desplaçar i amb possibilitat de fer-la en qualsevol horari. El preu de la inscripció és de 17,15 euros.

El consell de ministres també ha aprovat, aquest dimecres, la convocatòria dels exàmens per obtenir l'habilitació professional de la traducció o la interpretació jurades, que incorpora per primera vegada el nivell de coneixement del català requerit, després de la modificació del reglament feta el mes de febrer passat. La sol·licitud per accedir a la prova s'ha de presentar abans de les 17 hores del 8 de juny. 

Comentarios de Facebook