Compartir

El Govern ha rectificat i, finalment, no obligarà als autobusos que cobreixen el trajecte entre la Seu d'Urgell i Escaldes-Engordany a entrar a la nova estació nacional d'autobusos. Inicialment s'havia previst que totes les línies internacionals haguessin de passar per la nova estació.

En el cas de la línia de la Seu, que explota la Hispano Andorrana, això ha implicat que aquesta primera setmana de funcionament de l'estació el trajecte s'acabés al nou equipament i no seguís fins a Escaldes, com s'havia fet històricament. Aquest escurçament del trajecte havia generat el malestar de molts veïns, estudiants i sobretot treballadors fronterers de la part nord d'Andorra la Vella i d'Escaldes. La directora de la Hispano Andorrana, Pili Buscall, ha destacat que havien hagut d'escurçar el trajecte perquè sinó no podien complir amb les freqüències.

Així doncs, per tal de permetre que la línia de la Seu pugui seguir arribant fins a Escaldes, des del Govern s'ha acordat que els autobusos que facin un trajecte internacional inferior als 50 quilòmetres no estiguin obligats a entrar a l'estació nacional d'autobusos. D'aquesta manera, ara la companyia podrà mantenir el mateix itinerari i les freqüències de sempre. Tot i això, des de la Hispano asseguren que els han dit aquesta mesura no és del tot definitiva.

Aquesta mesura, però, no beneficiarà al servei que ofereix la mateixa companyia cap a Lleida. Ja fa anys que el trajecte començava i acabava a Escaldes, però com que té un recorregut internacional de més de 50 quilòmetres, a partir d'ara ho haurà de fer a l'estació nacional.