Quantcast

El Raonador del ciutada presenta la memòria del 2016 al Consell General

El Raonador del Ciutadà, Josep Rodríguez, creu que caldria analitzar el cost de la vida al Principat per tal d'adaptar-hi les pensions i les subvencions. Ho ha dit aquest dilluns durant la presentació de la memòria 2016 de la institució davant del Consell General.

Rodríguez ha detallat que les queixes al raonador han augmentat un 16,22% aquest darrer any, quan s'han obert fins a 351 expedients. També ha remarcat que les accions privades, els actes socials i l'administració general són les principals preocupacions dels ciutadans que l'han anat a veure. Per contra, han disminuït fins a un 22% les queixes relacionades amb la justícia. Precisament, aquesta ha estat la darrera compareixença de Rodríguez davant del Consell General per fer balanç anual, ja que el proper setembre finalitza el seu mandat.

Després de sis anys, ha fet una valoració satisfactòria de la tasca feta, tot indicant que la institució està cada vegada més reconeguda i s'ha convertit en un referent per a tothom que té un problema amb l'administració o les entitats públiques i parapúbliques. Tot i això, ha lamentat que cada any hi ha queixes que es repeteixen, com ara el tracte de certs funcionaris.

Comentarios de Facebook