Compartir

Divendres al matí, el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va rebre al Palau Episcopal les cartes credencials de deu nous ambaixadors acreditats a Andorra. L'acte va comptar amb diplomàtics provinents de països d'arreu del món, entre els quals tres de nòrdics -Islàndia, Suècia i Noruega-, dos d'africans -Senegal i Mauritània-, els europeus Xipre, Bulgària i Letònia, l'ambaixador del Perú i el de Qatar.

Durant l'acte, el copríncep va estar acompanyat pel seu representant al Principat, Josep Maria Mauri, i pel ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya. Posterioment, ja a Andorra, el ministre Saboya ha mantingut trobades amb els diversos ambaixadors. Durant les reunions, els diplomàtics li han lliurat les còpies d'estil, una transcripció de les cartes credencials que determinen l'assumpció de les seves noves funcions.

Els nous diplomàtics acreditats a Andorra són Kristjan Andri Stefansson, ambaixador d'Islàndia; Lars-Hjalmar Wide, ambaixador de Suècia; Helge Skaara, ambaixador de Noruega; José Antonio Garcia Belaunde, ambaixador del Perú; Argita Daudze, ambaixadora de Letònia; Ivan Iliev Kondov, ambaixador de Bulgària; Pentelakis D. Elíades, ambaixador de Xipre; Mohammed Jaham Al Kuwari, ambaixador de Qatar; Bassirou Sene, ambaixador del Senegal; i Aichetou Mint M'haiham, ambaixadora de Mauritània.