Quantcast

L'ambaixada espanyola acull dimarts una conferència sobre la lliure circulació de persones i de serveis a la UE

L’ambaixada espanyola a Andorra acull el proper dimarts, 9 de maig, a les 19 hores la conferència ‘La lliure circulació de persones i de serveis en el mercat interior de la Unió Europea’, a càrrec del doctor Andreu Olesti, catedràtic de dret internacional públic de la Universitat de Barcelona. L’acte, emmarcat dins del cicle ‘Diàlegs europeus a Andorra’ i amb entrada lliure, comptarà amb la presencia del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya.

Olesti es catedràtic de la Universitat de Barcelona des del 2003, és doctor en dret i llicenciat en ciències econòmiques per la Universitat de Barcelona i ha estat director de l'Institut de Dret Públic de la Universitat de Barcelona, entre els anys 2010 i 2016. Des de 2009 és també el director de la Revista Electrònica d'Estudis Internacionals.

El seu principal camp d'especialització és en dret de la Unió Europea. Dins d'aquesta àrea ha desenvolupat el seu treball especialment en les següents línies d'investigació: la lliure circulació de persones, en diversos dels seus aspectes, incloent els relatius a la política d'immigració; el sistema institucional i l'ordenament jurídic comunitari, les relacions exteriors de la Unió Europea; i la unió econòmica i monetària. 

Així mateix és coautor i coordinador de diverses monografies sobre dret de la Unió Europea. Entre elles s'esmenten les següents: ‘Tècniques i àmbits de coordinació en l'espai de llibertat, seguretat i justícia’, (2015); ‘Crisi i coordinació de polítiques econòmiques a la Unió Europea’ (2013); ‘L'administració autonòmica i el Tractat de Lisboa’ (2012), ‘Lliçons de dret comunitari europeu’ (2011, 6a edició), i ‘La incidència del Tractat de Lisboa en l'exercici de les competències comunitàries’ (2010).

Comentarios de Facebook