viernes, 2 octubre 2020 1:48

Saboya: “es va garantir la confidencialitat” pel que fa a la nota del FinCEN

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha valorat les informacions aparegudes aquest dijous al Diari Andorra, sobre l'avís del cònsol general dels Estats Units a Saboya un dia abans de l'aparició de la nota del FinCEN per tal que el Govern prengués mesures contra BPA. El titular d'Exteriors ha manifestat que “era totalment necessària la intervenció del banc i el temps ha acabat demostrant això”, i és que segons Saboya la nota va arribar “pels canals establerts i amb la deguda confidencialitat”.

El titular d'Exteriors també ha afirmat que “la meva responsabilitat en aquell moment i ara és mantenir els canals de comunicació oberts”. Tot i això, el ministre ha afegit que “queda en evidència que això va suposar la caiguda de l'entitat perquè la comunitat internacional va perdre la confiança”. Saboya també ha recalcat que actualment les relacions amb els Estats Units són “molt bones” i ha destacat que “el bon clima de relacions i aquest afer no va tenir cap impacte entre les relacions dels dos països”.

A més, el ministre ha afegit que “cal que la justícia pugui continuar en aquesta línia d'anar-se pronunciant, perquè això pacifica el clima”, de la mateixa manera que ha confirmat “que hem pres les mesures pertinents”.