Compartir

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha informat que es podran cobrir de manera progressiva amb personal fix fins a 294 places de l'administració pública, ja que es dona llum verd a cobrir totes les places que actualment estan ocupades per eventuals i fins a un 75% de les places vacants no ocupades. La limitació del 75% no afecta els cossos especials ni els ministeris d'Afers Exteriors i d'Afers Socials, Justícia i Interior, que podran cobrir la totalitat de les places. L'acord també estableix que les places de nova creació dels anys 2016 i 2017, que són un total de 68, es puguin cobrir en la seva totalitat.

Jordi Cinca ha afegit que s'ha decidit començar ara la conversió d'aquestes places tenint en compte que la reforma de la Llei de la Funció Pública ja està més avançada.

Precisament, aquest dimecres el Govern també ha aprovat l'obertura de l'anunciada convocatòria per a la contractació de 31 nous agents de policia. 26 seran per cobrir places vacants i les 5 restants per a places de nova creació. Com a novetat, entre els requisits per presentar-se hi ha l'obligació de disposar del títol de batxillerat o equivalent.