miércoles, 23 septiembre 2020 11:49

39 padrins reben les claus per conrear els horts de Terres Primeres a Encamp

Els padrins d'Encamp han rebut, aquest dijous a la tarda de la mà de la cònsol menor, Esther París, les claus dels horts socials de la parròquia, que enguany s'incrementen en cinc parcel·les fins a arribar als 39 horts, tots ells propers a l'aparcament de Terres Primeres. A banda dels padrins que repeteixen experiència, nou hortolans tindran l'oportunitat d'estrenar-se en aquesta experiència.

Durant l'acte de lliurament de les claus, la cònsol menor d'Encamp, Esther París, ha destacat que enguany s'ha dut a terme un arranjament en un dels murs de les feixes, per tal de “solucionar una de les peticions fetes l'any passat”. L'adequació del nou mur també ha permès llaurar noves terres, per tal de generar més espai en les feixes on s'ubiquen els horts tal com ha explicat París.

La cònsol menor també ha explicat que “teníem 40 demandes, però a darrera hora una persona per motius de salut ha cancel·lat la sol·licitud”. Un fet que ha permès que tots els padrins disposessin d'un hort sense necessitat de sortejos. A més, París ha informat als hortolans que els horts ja es troben llaurats perquè els padrins hi puguin començar a treballar al més aviat possible.

Aquest projecte conjunt entre el comú d'Encamp i la Fundació Reig, que ja fa onze anys que es duu a terme, permet als més grans gaudir d'una activitat física i d'oci, així com conviure amb l'entorn natural.