sábado, 8 agosto 2020 17:19

Seguretat Alimentària imposa només dos expedients el 2016

L'àrea de Seguretat Alimentària i Entorn va dur a terme al llarg de l'any 2016 un total de 1.210 inspeccions a establiments alimentaris, de les quals només es van derivar dos expedients sancionadors que van suposar una sanció lleu, inferior a 1.000 euros. El cap de l'àrea, Josep Casals, ha destacat el fet que els expedients suposin un percentatge molt baix en relació al volum d'inspeccions que es fan i que això demostra que hi ha “un sector que és conscient i que ha integrat en la seva dinàmica de funcionament la gestió sanitària”.

Pel que fa a les xarxes d'abastament de consum humà es van fer 109 inspeccions, 73 de les quals a captacions en el marc del programa biennal, 33 van ser d'ofici a xarxes de distribució, una per una denúncia i dues inspeccions a vehicles de transport. Es van analitzar 163 mostres, una de les quals va constatar incidències microbiològiques i quatre físico-químiques.

Pel que fa al control del clor, es van fer 143 controls i 17 van resultar amb la constatació d'alguna incidència. Segons Casal, en contra del que es pot creure, “estem davant d'un sistema de subministrament de l'aigua potable molt segur des d'una perspectiva de control i de molt elevada qualitat sanitària”. També es va dur a terme l'actuació en onze denúncies o queixes per situacions d'insalubritat, que van derivar en nou inspeccions físiques que no van comportar cap expedient.

Des de l'àrea també van finalitzar la prova pilot de prevenció i tractament del sobrepès infantil i s'ha decidit obrir un període de reflexió a l'espera dels resultats de l'enquesta nutricional que s'està duent a terme i que servirà per identificar prioritats i noves estratègies. Actualment, un 13% de la població en edat escolar té sobrepès.

Artículos similares