viernes, 14 agosto 2020 19:21

Encamp provarà cinc pipicans especials per combatre la brutícia a la parròquia

El comú d'Encamp ha pres la decisió de comprar cinc pipicans especials per mirar de combatre els problemes que es donen en alguns punts de la parròquia amb les miccions i defecacions dels gossos. Es tracta d'una prova, ja que la corporació vol avaluar si funcionen i, en cas afirmatiu, se'n podrien comprar més per instal·lar-los a d'altres punts.

Tal com ha explicat el cònsol major encampadà, Jordi Torres, el fet que els gossos defequin o miccionin a la via pública provoca moltes queixes dels ciutadans i per això s'ha decidit provar uns pipicans que consten d'una jardinera que s'integra al terra i que sembla que “emet unes olors” que fan que els gossos hi facin les seves necessitats, en lloc de fer-ho a les façanes o a altres indrets de la via pública. “Si realment són efectius en un futur ens plantejarem adquirir-ne més per solventar aquest problema”, ha destacat Torres.

Cadascun d'aquests pipicans té un cost aproximat d'entre 1.200 i 1.700 euros i des de la corporació destaquen que en un primer moment prioritzaran aquells punts de la parròquia en què ara com ara hi ha més brutícia.