Compartir

L'ambaixada espanyola a Andorra ha volgut prolongar la diada de Sant Jordi i el Dia Internacional del Llibre dos dies més, amb la lectura pública de dos obres "emblemàtiques de la cultura universal", ha destacat el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que ha participat a la jornada. Els llibres escollits han estat 'El Quixot' de Miguel de Cervantes (s'ha continuat al punt on es van quedar l'any passat), i 'Tirant lo Blanc' de Joanot Martorell.

A diferència d'altres anys, la lectura no ha tingut lloc a l'ambaixada sinó al Colegio María Moliner, per tal de fomentar al màxim la participació dels alumnes i animar-los al foment de la lectura. Un fet que ha celebrat la subsíndica Mònica Bonell que, juntament amb Saboya, la secretària d'Estat d'Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, i l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Manel Montobbio, han estat els encarregats de posar en marxa la lectura pública.

"La lectura és l'aliment de l'ànima", ha destacat Montobbio, i el millor per fomentar-la és "predicar amb l'exemple i llegir". Les obres selecionades són "dos textos fundacionals del gènere de la novel·la" que fa "més de 400 anys que enlluernen a la gent", ha afegit.

Saboya ha volgut ressaltar que l'ambaixada hagi escollit una obra en català i una en castellà, com a exemple de promoció "de la cultura universal i el plurilingüisme per fer que uns i altres ens entenguem millor".

A banda de les personalitats, la lectura pública també ha comptat amb la participació de professors i alumnes del centre, així com de ciutadans anònims que han volgut gaudir d'una jornada dedicada a fomentar la lectura que s'ha allargat durant tot el matí.