Compartir

L’Escola d’Art de Sant Julià de Lòria posa en marxa la iniciativa Primaverart, que consisteix en un conjunt de cursos d’art que s’impartiran durant els mesos de maig i juny a la parròquia, segons informa el comú de Sant Julià. Així, Úrsula Borja farà un curs intensiu de la tècnica del socarrat. Els dies 10, 17 i 24 de maig els alumnes aprendran aquesta tècnica singular de producció de ceràmica típica de l’època medieval. Des de la producció manual del suport fins a la cocció i l’acabat final. Aquest curs es farà al matí, de 10 a 12 hores, i a la tarda, de 19.30 a 21.30 hores. El preu és de 42 euros, amb el material inclòs.
  
Un altre curs, que serà impartit per Anna Mangod, es farà els dilluns des del 8 de maig fins al 26 de juny, i consistirà en emprar la tècnica de la pintura sobre seda. Les sessions seran en horari de tarda, de les 18 a les 20 hores, i el cost és de 90 euros. Ceràmica per a educadors serà un altre dels cursos, impartit per Gemma Piera tots els divendres del mes de maig, de les 10 a les 12 hores. Aquest curs està enfocat sobretot als educadors i docents, i abordarà la tècnica de la ceràmica com a eina d’exploració artística. Aquest curs té un cost de 40 euros. 
Per últim, el 12 i 14 de juny, s’ha organitzat un curs d’iniciació al 'batik', una tècnica d’estampat tèxtil provinent d’Indonèsia. El curs tindrà un cost de 30 euros i s’impartirà de les 20 a les 21.30 hores. 
  
El conseller de Cultura, Josep Roig, ha indicat que Primaverart "respon al nostre compromís constant d'acostar l'art i la cultura a les persones, aquest cop ampliant l'oferta formativa de base de l'Escola d'Art". Un ventall de cursos monogràfics sobre tècniques artístiques poc conegudes però molt presents a la nostra cultura, com ara l'estampat, la pintura sobre seda o la ceràmica. A més, “el curs de ceràmica per a educadors permet fer conèixer a mestres i professors les potencialitats de la ceràmica com a eina pedagògica d'una manera essencialment pràctica i molt entretinguda”, ha afegit Roig.