Compartir

Montserrat Casanoves, Albert Ruiz i el concursant que s'ha presentat sota el pseudònim de 'Grandalla' han estat els premiats en el 20è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol. Els guardonats han recollit els premis en un acte que s’ha celebrat aquest divendres al vespre a la sala d’actes del Centre Cultural la Llacuna.

En total, s’havien presentat deu obres en la categoria poema, i nou en la de recull. Finalment, el jurat ha decidit atorgar un accèssit i el premi en la primera a Montserrat Casanoves i Albert Ruiz, respectivament, i en la de recull ha lliurat un accèssit a 'Grandalla'.
En el cas del premi en la categoria poema, dotat amb 200 euros i un lot de llibre, el jurat ha valorat de 'De punys i lletres' (que així es titula) el "to elegíac ben aconseguit, el bon sentit del ritme i un treball reeixit amb les estructures lingüístiques". Pel que fa a l’accèssit, consistent en un lot de llibres, s’ha valorat que 'Enyorança', de Casanoves, "reflecteix records entranyables amb una veu que pot donar més de si".

Quant a la categoria recull, el jurat ha optat per deixar desert el premi i atorgar un accèssit al titulat 'Visc en un rellotge de paret', presentat sota el pseudònim de 'Grandalla' (que no ha assistit tampoc a l'acte), "perquè conté alguns poemes que destaquen per la seva originalitat i sentit poètic", segons el jurat.

De fet, els membres del jurat, integrat per Eva Arasa, Elena Aranda i Manel Gibert, han ressaltat que els treballs presentats "no manquen de qualitats poètiques encara que, pel que fa als reculls, alguns són força irregulars i l’expressió de sentiments o conceptes a través d’una estructura, un contingut i un ritme no acaba de reflectir-se en els poemes". Per això, recomanen que "l’escriure no els faci perdre el llegir", i recorden que la lectura continuada de poesia pot "millorar-ne sensiblement l’escriptura".

El Concurs de poesia Miquel Martí i Pol se celebra de la mà de la Biblioteca Pública adscrita al departament de Promoció Cultural i Política Lingüística del Govern amb motiu del Dia Mundial del Llibre. L’acte de lliurament ha anat seguit d'un recital poètic del conjunt Divadams.