Quantcast

Vallnord tanca la temporada amb menys dies d'esquí venuts però amb més beneficis

Les estacions d’esquí de Vallnord (Pal-Arinsal i Ordino-Arcalís) han acomiadat aquest dilluns 17 d'abril la temporada 2016-2017 amb més de 685.000 dies d’esquí venuts i després d’obrir les seves portes al llarg de 137 jornades, una setmana més respecte de la temporada 2015-2016. Segons informen des de Vallnord, s'ha experimentat un creixement en els seus beneficis i, en aquest sentit, posen en relleu que la millora dels serveis ha comportat un augment de la despesa mitjana per part del visitant. Tot i aquest increment dels beneficis, cal destacar que el volum de dies d'esquí venuts és inferior al de la temporada anterior, quan se'n van assolir els 713.000.

Vallnord-Pal Arinsal
Les pistes de la Massana han ofert, tal com ja es va informar aquest dilluns, més de 503.000 dies d’esquí (uns 17.000 menys que la temporada anterior). Aquest resultat ha vingut de la mà d’una facturació rècord per a la societat explotadora del camp de neu, EMAP, que ha superat els beneficis assolits històricament. Segons els responsables, la restauració i les nombroses propostes al calendari de Vallnord Pal-Arinsal "han portat l’esquiador a augmentar la despesa a les seves instal·lacions".  

El director general de l’estació de la Massana, Josep Marticella, ha valorat molt positivament el desenvolupament d’aquest hivern i ha volgut destacar el tancament del global de la temporada 2016–2017 agraint els més de 100.000 clients que van gaudir de Vallnord durant els mesos d’estiu.

Vallnord Ordino-Arcalís
Les pistes d’esquí de la parròquia d’Ordino "consoliden el creixement de l’afluència de clients dels darrers anys" i tanquen la temporada d’hivern 2016-2017 havent venut més de 182.000 dies d’esquí (uns 11.000 menys). Així, Vallnord Ordino-Arcalís ha acomiadat aquest 17 d’abril els seus clients amb molt bones condicions de neu i "després d’un hivern dificultós com a conseqüència d’una meteorologia desfavorable", i és que segons recorden des de l’estació, es va veure obligada a tancar les seves portes durant quatre dies no consecutius. Malgrat això, els responsables constaten que la societat Secnoa veu "refermada l’aposta per l’explotació total dels seus espais de restauració", ja que "els usuaris de l’estació han respost molt positivament a les constants millores tot augmentant la seva despesa mitjana".

El director general de Vallnord Ordino-Arcalís, Xabier Ajona, s’ha manifestat molt satisfet pel desenvolupament d’una temporada hivernal que ha qualificat d’"intensa", vist que, malgrat la falta de neu a inici de temporada i, per contra, unes nevades abundants a partir del mes de gener que van arribar a comportar tancaments, "la clientela s’ha mantingut fidel i nous visitants han descobert el potencial de Vallnord Ordino-Arcalís".

Seu d’actes internacionals
Una temporada més, les estacions de Vallnord han estat escenari de nombroses celebracions esportives seguides a nivell internacional. Cal destacar la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Font Blanca, que arribava a Arcalís amb la cursa individual i es desplaçava també a Arinsal amb la vertical. Altres proves han estat la Tri-Blanc, la Pal Skimo Femení, la JAM Extreme Freeride World Qualifier o el Freeride World Tour.

Temporada d’estiu 2017
Tant les instal·lacions de Vallnord Pal-Arinsal com les de Vallnord Ordino-Arcalís reprendran l’activitat en les properes setmanes amb un ampli ventall de propostes per als mesos d’estiu. Amb els Màsters Mundials i la Copa del Món de BTT com a cita central del calendari, que tindran lloc entre els dies 19 de juny i 2 de juliol, les instal·lacions de Pal Arinsal tornen els caps de setmana a partir del 20 de maig amb el Vallnord Bike Park la Massana, que obrirà definitivament a partir del dia 16 de juny. Juntament amb el Vallnord Mountain Park, s'ofereixen activitats per a tota la família.

Les propostes estivals de la Massana s’amplien a Ordino, que ha preparat per als mesos d’estiu moltes novetats per a tots els membres de la família. El telecadira de Creussans i el restaurant de la Coma repetiran com a punts centrals de la temporada d’estiu a Arcalís, però, a més, es veuran complementats per un ampli ventall d’activitats noves. Tot plegat, amb la presència de diverses trobades de referència a les muntanyes d’Ordino-Arcalís, com ara la 40a edició de la Volta als Ports o l’Andorra Ultra Trail, que estrena aquest juliol la prova ’Eufòria’ amb aturada nocturna a la Coma.

Comentarios de Facebook