Compartir

L'ONCA ha estat convidada al XIX Festival de música clàssica de Santa Florentina, el dijous 17 d'agost d'enguany, a les 22.15 hores, amb el programa 'L'emoció dels clàssics'. 

L'actuació forma part del cartell de la 19a edició del certamen i tindrà lloc al castell Jalpí de la població d'Arenys de Munt. En aquesta ocasió, l'ONCA serà dirigida per Gerard Claret i presentarà un programa en dues parts, de prop de quaranta minuts cadascuna. 

La primera part estarà marcada per la joventut dels autors, amb unes creacions de gran interès musical i virtuós. Per començar l'actuació, la formació andorrana interpretarà el 'Divertimento en re major, KV136' de Mozart, peça marcada per un caràcter desenfadat i lleuger. Acte seguit, s'interpretarà la 'Simfonia núm. 1 en do major' de Mendelssohn, una obra de joventut que forma part d'un cos compositiu de dotze simfonies escrites entre el 1821 i el 1823, quan l'autor tenia 12 anys. La peça entra de manera brillant i remet el públic a un barroc d'estil händelià. Per finalitzar la primera part, l'ONCA interpretarà la 'Sonata núm. 3 per a cordes en do major' de Rossini, obra que forma part de sis sonates per a cordes compostes a Ravena l'estiu del 1804, quan el compositor només tenia 12 anys.  

La segona part estarà protagonitzada per la 'Sonata núm. 3 per a cordes en do major op. 48' de Txaikovski, una obra fonamental de la música romàntica, que conté perfectament tota la força expressiva, la gràcia i la musicalitat del compositor. 

Les entrades estaran a la venda a http://santaflorentina.com/.