Quantcast

El guanyador del Premi de Divulgació Científica 2016 recomana a les pistes d'esquí de cotes baixes canviar d'activitat

“Estem segurs que si la temperatura puja dos graus, estacions com La Rabassa i Pal poden tancar, si puja 4 graus tenim un problema a tot el país, però amb dos graus Arcalís o el Pas de la Casa no tindran cap problema”. Així de convençut s'ha mostrat el Premi de Divulgació Científica 2016, Alan Ward, que diu que el canvi climàtic provocarà que d'aquí a 2050 la pujada de temperatures no permetrà ni tan sols fer neu amb canons. És per això que ha aconsellat a les pistes de cotes baixes canviar d'activitat i buscar alternatives més centrades en la temporada d'estiu.

Aquestes declaracions les ha fet durant l'acte de presentació dels llibres guanyadors del Premi Sant Carles Borromeu de Contes i Narracions i del premi de Divulgació Científica dotats per MoraBanc, ja que ha aconseguit aquest guardó amb el llibre 'Andorra davant del canvi climàtic: perspectiva històrica i reptes'. En aquesta obra, Ward ha intentat aportar l'explicació que necessiten els ciutadans per entendre el que està passant amb el canvi climàtic, ja que està convençut que la situació anirà empitjorant, i “s'ha de fer un esforç”.

Ward ha explicat que les temperatures de CO2 a l'atmosfera estan pujant, i que “fins i tot si paréssim de fer créixer la indústria mundial, les mesures de CO2 seguirien pujant”. I ha assegurat que Andorra rebrà els efectes del canvi climàtic dels altres països, perquè “la solució no és d'un sol país, ha de ser del conjunt del món”.

Per la seva banda, el guanyador del Premi Sant Carles Borromeu de Contes i Narracions de MoraBanc, Jordi Romeu, amb l'obra 'Honor de poble poble', ha explicat que es tracta d'un recull de narracions per a adults que parlen sobre les relacions socials entre les persones de qualsevol poble petit amb un punt d'ironia. A més, està convençut que les situacions que explica en la seva obra encara passen avui dia perquè la vida als pobles marca la mentalitat de les persones.

Des del Cercle de les Arts i de les Lletres, encarregat d'organitzar la Nit Literària, Ricard de la Casa, s'ha mostrat especialment satisfet per la publicació de les obres guanyadores, i ha recordat que per a la propera edició dels premis s'ha creat també la categoria de ciència ficció i fantasia. A més, ha considerat que els dos gèneres que s'han presentat aquest dijous a la tarda requereixen un esforç important per als seus autors, tant per la recerca científica com per l'antologia dels relats.

Comentarios de Facebook