miércoles, 23 septiembre 2020 5:57

Ordino reparteix una desena de parcel·les perquè les conreïn els padrins

Un any més, i en són 10, la Fundació Julià Reig i la Casa Rossell cedeixen parcel·les al Comú d'Ordino perquè les reparteixi entre els padrins i padrines de la parròquia que ho sol·licitin. Tot i la demanda creixent, enguany s'han presentat dues persones noves a la resta que repeteixen, com que hi ha parcel·les disponibles, aquest dimecres només s'ha hagut de sortejar quina parcel·la tocava a cadascun dels nous.

El Comú també cedeix una parcel·la a l'Escola Andorrana de Segona Ensenyança, per al projecte Aula Oberta. L'Escola Andorrana de Primària i la francesa també tenen dues parcel·les. I la darrera, és per a a la ludoescola d'Ordino, que enguany repeteix l'exitós projecte 'De l'Hort a Taula', que l'any passat es va endur el premi a Iniciatives Mediambientals.

Maria Esteban Colell fa 10 anys que conrea, des de la primera edició de la cessió de parcel·les, "una miqueta de tot: des d'herbes medicinals, perquè la meva nena hi és molt aficionada, i plantem estèvia, camamilla, romaní… fins a bròquil, carrotes, una mica de tot per adaptar-ho al terreny i perquè a la meva edat, si hi ha molt tros em fa mal l'esquena". Fa deu anys que la Maria va cada dia al seu hort a arrencar les herbes i a tenir-ne cura perquè, com cita la padrina: "A l'hort i al celler, cada dia s'hi ha de ser".

Erzen Hoxha ha acompanyat el seu pare, que enguany és un dels que s'estrena amb els horts. "És un privilegi per al meu pare, perquè així s'entretindrà, i per als nens, perquè quan mengin sàpiguen d'on surt el menjar i com creixen les plantes; a més, això és una manera de passar el temps lliure envoltat de natura", ha valorat.

Padrins i representants comunals es tornaran a trobar al setembre, per celebrar les collites amb un berenar.