Compartir

Montserrat Casalprim, de la Universitat d’Andorra (UdA), rebrà el proper 25 d’abril el guardó de la modalitat de Dret i Economia de la setena edició del Premi Cum Laude, distinció que s’atorga a les obres de recerca d’alt nivell redactades en català i que convoca l’Institut Món Juïc, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats.
  
La guanyadora rebrà el premi per la seva tesi 'L’eficiència del procés educatiu de maternal i primera ensenyança a Andorra', amb la qual va obtenir el títol de doctora amb la qualificació d’excel·lent 'cum laude' el 15 de desembre de 2014. El treball serà publicat en forma de llibre i es distribuirà a totes les universitats i instituts de recerca.
  
L’acte de lliurament, que tindrà lloc a la sala d’actes de l’UdA, comptarà amb la participació del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover; el president de la Xarxa Vives d’Universitats i rector de l’UdA, Miquel Nicolau; la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa; la presidenta de l’Institut Món Juïc, Tessa Calders, i els professors del Departament d’Empresa de la UAB i codirectors de la tesi guanyadora, Diego Prior i Josep Rialp. 

Des de l’any 2009, la Xarxa Vives d’Universitats col·labora amb l’Institut d’Estudis Món Juïc en la convocatòria del Premi Cum Laude. L'edició del 2016 va incloure dues modalitats: Humanitats, i Dret i Economia. La convocatòria es va adreçar a totes les persones que havien defensat la seva tesi doctoral en el decurs del període 2015 (modalitat anual d’Humanitats) i 2014-2015 (modalitat biennal de Dret i Economia) a qualsevol de les universitats de la Xarxa Vives. Les deliberacions del jurat van tenir lloc els passats 21 i 28 d'octubre de 2016 a Barcelona.