Quantcast

Bosque exposa nou retrats de sense sostre al Museu del Tabac

La pintora Samantha Bosque va iniciar el projecte 'Vides Inacabades', que s'exposa a la sala 4 del museu del Tabac de Sant Julià, fa un parell d'anys, quan es va coordinar amb la fundació Arrels, que treballa a Barcelona per donar un sostre a les persones que no en tenen, per retratar les cares de nou persones que han viscut al carrer durant anys. "La intenció era fer obres de gran format en les quals tots ens estan mirant i sembla que et diguin: 'Mira'm!, perquè jo podria ser tu, i així com jo he estat al carrer tu també hi podries acabar'", ha explicat Bosque.

L'exposició són nou obres de gran format, de 120 x 160 centímetres, fetes amb una tècnica "hiperrealista" amb pintura acrílica i dibuix. Bosque ha retratat les cares de nou persones que han viscut al carrer, i ha deixat que els mateixos retratats acabessin l'obra, amb alguna frase o dibuix. "Quan vaig conèixer els protagonistes dels retrats, la sensació que vaig tenir era que qualsevol de nosaltres pot passar per la seva situació, perquè són persones que per circumstàncies de la vida han acabat al carrer, i volia donar-los l'oportunitat de transmetre que no podem tancar els ulls a aquesta realitat", ha valorat l'artista.

L'exposició es va inaugurar el novembre passat a Barcelona, i aquest dimecres s'ha estrenat al Principat, on s'exposarà fins al proper 26 de maig. L'artista considera que dur l'exposició al Museu del Tabac ha suposat "quadrar un cercle", perquè va ser la directora del museu i de la fundació Julià Reig, Maria Martí, qui va donar a conèixer a l'artista la fundació Arrels.

L'exposició de Samantha Bosque es complementa amb una altra perspectiva artística, en aquest cas teatral, de l'obra anomenada 'L'últim crit', en la qual els actors són persones que han passat per la fundació Arrels. "És una història dirigida per Ivana Miño, ambientada al barri del Raval, que té intrigues i que enganxa moltíssim, i que ofereix als protagonistes, a través del teatre, sortir d'aquest context social complicat que tenen per poder expressar-se", ha valorat el conseller de cultura lauredià, Josep Roig. L'obra es representarà el 21 de maig a l'auditori Rocafort de Sant Julià, i coincidirà amb els darrers dies de l'exposició.

Comentarios de Facebook