miércoles, 23 septiembre 2020 6:19

Els usuaris dels horts socials d'Andorra la Vella comptaran amb serveis sanitaris

Els usuaris dels horts socials de la Margineda ja estan a punt per iniciar una nova temporada de conreu, un cop el Comú d'Andorra la Vella llauri els terrenys i una empresa especialitzada hi instal·li uns sanitaris, una necessitat que a finals de la temporada passada van posar de manifest els mateixos padrins, tenint en compte que els horts estan allunyats de la població. 

La consellera de Social del Comú d'Andorra la Vella, Esther Vilarubla, ha destacat que es tracta d'una activitat que aporta molts beneficis a la gent gran: els permet ser actius i gaudir d'una activitat a l'aire lliure durant els mesos de bon temps, aprendre l'ofici i sociabilitzar-se. També ha assegurat que molts dels padrins repeteixen any rere any, ja que cada cop adquireixen més coneixements i en gaudeixen més. En aquest sentit, el Comú els posa a disposició un tècnic de medi ambient per tal que els ajudi a l'hora de triar el planter, el moment de plantar i com conrear les verdures i hortalisses. 

L'activitat dels horts socials és un projecte impulsat per la Fundació Julià Reig l'any 2001 i que a Andorra la Vella es porta a terme en uns terrenys cedits per Molines Patrimonis.