Compartir

L'ONCA, formació impulsada pel Govern d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, ha convidat per primera vegada la solista internacional de viola Isabel Villanueva. L'estrena del programa titulat L'ONCA & Isabel Villanueva serà aquest dissabte 1 d'abril, a les 20.30 hores, a l'església de Sant Pere Màrtir d'Escaldes-Engordany. Amb motiu del tercer concert del XIII Cicle ONCA al Palau, el dijous 6 d'abril, a les 20 hores, es presentarà el programa al Palau de la Música Catalana.
  
La violista Isabel Villanueva, sota la direcció de Gerard Claret, interpretarà el 'Concert per a viola en re major' de Hoffmeister i el 'Concert en mi bemoll major per a viola i orquestra, op. 3, BI 545' de Rolla, obres interpretades per primer cop per la formació andorrana. Entre les dos peces, l'ONCA tocarà la 'Sonata núm. 3 en do major' de Rossini.

Nascuda a Pamplona l'any 1988, Isabel Villanueva, és una de las violistes més destacades de la seva generació en l'àmbit internacional. Ha estat convidada com a solista a actuar amb grans orquestres. El seu ampli repertori com a solista, tant en orquestra com en recitals, va des del barroc fins a la música contemporània, i l'ha interpretat en prestigiosos escenaris d'arreu del món. El 2013 es va convertir en la primera violista estrangera a oferir recitals a l'Iran.

Guanyadora de nombrosos concursos internacionals, el 2014 va rebre el Prix Albert Lullin de Ginebra a l'instrumentista més destacat de l'any. El 2015 va ser guardonada amb el prestigiós premi El Ojo Crítico de la Música Clásica de RNE. Aquest mateix any va rebre el reconeixement institucional Marca España i va ser escollida ambaixadora mundial del talent espanyol per Clear Channel. Involucrada en causes humanitàries, és ambaixadora cultural de la Fondation Prim'enfance de Suïssa.
  
El XIII Cicle ONCA al Palau finalitzarà el dijous 11 de maig en format ONCA Bàsic, amb la proposta Clàudia Bardagí & cia. Les entrades per als concerts del Cicle ONCA al Palau estan a la venda a les taquilles del Palau de la Música Catalana i al web www.palaumusica.cat, a un preu de 12 euros per concert.

L'ONCA i l'Escolania de Montserrat

Cal recordar, a més, que aquest divendres 31 de març, a les nou del vespre, tindrà lloc el tercer concert de la gira que l'ONCA i l'Escolania de Montserrat duen a terme per interpretar el Rèquiem de Mozart. L'actuació serà al Teatre Auditori Sant Cugat, un concert emmarcat en el conveni de col·laboració entre la Fundació ONCA i el teatre vallesà. Estarà dirigit per Llorenç Castelló i comptarà amb la participació de la Capella de Música de Montserrat, dels solistes Júlia Farrés-Llongueras (soprano), Elisenda Arquimbau (mezzosoprano), Carles Prat (tenor) i Germán de la Riva (baríton), i de l'organista Mercè Sanchís. Per tancar la gira, el diumenge 9 d'abril, a les nou del vespre i amb motiu del Concert de Rams, es farà la darrera actuació a la basílica de Santa Maria de Montserrat.