Compartir

L'instrument de ratificació de l'acord entre el Govern d'Andorra i el de la República Italiana per a l'intercanvi d'informació en matèria fiscal, ja ha estat dipositat. Amb aquest acte finalitzen els procediments legals requerits per a l'entrada en vigor de l'acord, ja que l'Ambaixada d'Itàlia -al seu torn- va notificar el 25 d'octubre del 2016 el compliment dels requisits interns per a Itàlia.

Així doncs, de conformitat amb l'article 12, l'acord va entrar en vigor aquest dilluns, 27 de març, un cop dipositat aquest instrument de ratificació a l'Ambaixada d'Itàlia a Madrid.

L'acord amb Itàlia es va signar el 22 de setembre del 2015 a Madrid entre els respectius ambaixadors acreditats a Espanya i va ser aprovat pel Consell General el 30 de novembre del 2016.

Aquest és el 24è acord d'intercanvi d'informació fiscal vigent a Andorra des que s'iniciessin les negociacions d'aquests acords l'any 2009. Des d'aleshores, l'intercanvi d'informació ha evolucionat ràpidament adoptant-se altres convenis de caràcter multilateral que possibiliten a més de l'intercanvi d'informació amb sol·licitud prèvia, l'intercanvi automàtic i l'intercanvi espontani, tal com recorden des de l'Executiu.