miércoles, 23 septiembre 2020 10:47

Un conductor supera el rècord històric de taxa d'alcohol en sang

Mai abans la Policia andorrana havia detingut una persona amb una taxa d'alcohol a la sang tan elevada. El maig del 2015 s'havia detingut un home amb 4,54 grams per litre a a la sang, però el passat dilluns aquest trist rècord va quedar superat per un home, resident de 52 anys. Conduïa amb el seu vehicle, de matrícula andorrana, per la CS-310, a l'Aldosa de la Massana, concretament al punt quilomètric 2,4, quan es va estavellar contra la muntanya. S'ho va fer ell sol, no hi va haver més vehicles implicats i només va causar danys materials. Conduïa begut a les 5 de la tarda. En fer-li la prova, va donar una taxa de 4,85 g/l.

Segons han explicat fonts policials, des que la Policia té dades, mai abans no s'havia registrat una taxa tan alta. De fet, l'estiu passat diversos mitjans espanyols van recollir que un conductor basc que circulava per Bordeus havia superat el rècord mundial, amb una taxa de 4,75 g/l. El rècord a Espanya el tenia un conductor de Vitòria, amb 2,88 g/l. A més, experts apunten que la possibilitat de coma etílic és molt elevada a partir de 4 g/l, i a partir de 5 g/l existeix risc de mort.

L'home va quedar ingressat a l'hospital a causa del seu estat d'embriaguesa i quan es va recuperar va ser detingut.

Segons la llei del Codi de Circulació andorrà, la franja mínima punible se situa per sobre de 0,2 g/l de sang en els conductors professionals, i de 0,5 g/l per la resta de conductors. La responsabilitat penal és a partir de 0,5 g/l i de 0,8 g/l, respectivament.

Aquesta detenció forma part del balanç policial de la setmana passada, en què se'n van efectuar dotze. A banda del conductor begut, també destaca la detenció d'un home, resident de 43 anys, que va acudir el diumenge 19 a un centre mèdic d'Escaldes, perquè havia ingerit un embolcall de cocaïna i no l'aconseguia expulsar. Es va quedar ingressat fins que ho va aconseguir, de forma natural. Portava dins seu 1,8 grams de cocaïnai va ser detingut l'endemà com a presumpte autor d'un delicte relatiu al tràfic il·legal de drogues tòxiques.

Així mateix, divendres a la tarda un resident de 19 anys va ser detingut, després que se li trobés al seu domicili d'Andorra la Vella tres pots de vidre amb gairebé mig quilo de marihuana, així com una bàscula de precisió i diverses bosses de plàstic.

Finalment, la Policia va detenir durant la setmana passada tres persones més per conduir begudes, dos homes com a presumptes autors de delictes contra la llibertat sexual, dos homes per crebantament d'una ordenança penal de suspensió del carnet de conduir, i un home i una dona com a presumptes autors de maltractaments en l'àmbit domèstic.