Compartir

Channel 4, una televisió britànica, va posar en marxa un experiment sociològic televisat en forma de reality anomenat 'Eden' . L'experiment consistia que un grup de 23 persones desconegudes conviurien durant un any en una zona aïllada a les Terres Altes escoceses . L'objectiu de l'experiment era que el grup construís una comunitat autosuficient sense tecnologia i sense eines modernes.

L'any de supervivència seria gravat per quatre càmeres professionals i per les càmeres personals dels participants. No obstant això, després de quatre programes que cobrien el que ha passat en els mesos de març, abril i maig, la cadena va cancel·lar l'emissió del reality . L'audiència del programa va baixar de 1,7 milions d'espectadors als 800.000 . Per aquest motiu la cadena va decidir deixar d'emetre el reality però ningú va avisar els concursants d'aquest canvi.

Segons ha publicat el diari 'The Guardian' , la gelosia, les lluites internes i la fam van motivar a 13 dels participants a abandonar el programa . Els 10 concursants restants van continuar fins al març, quan es complia un any del seu aïllament.

Durant aquest temps els participants no han conegut que Donald Trump és el nou president dels Estats Units i que aviat deixaran de ser europeus a causa del Brexit.

La cadena Channel 4 ha assegurat que emetrà noves entregues de 'Eden' per mostrar la resta de contingut que no va ser emès i la tornada a la realitat dels concursants. Tot i que la tornada del programa es troba embolicada en polèmiques a causa de que hi ha qui apunta aquest fet a una estratègia per publicitar i rellançar el programa .