Compartir

El febrer han entrat al país un total de 668.393 visitants, dels quals 338.677 són excursionistes -persones que no pernocten al país- (50,7%) mentre que 329.716 són turistes (49,3%), que sí que pernocten, segons les dades facilitades aquest dilluns pel Departament d'Estadística. Així, respecte al mes de febrer de l'any passat, el nombre de visitants ha augmentat un 1%. Així mateix, les dades mostren que el nombre de turistes ha augmentat un 3,8%, mentre que el nombre d'excursionistes ha disminuït un 1,5%.

Per país de residència, presenten un creixement d'un 6,4% els visitants espanyols, d'un 12,3% pels visitants d'altres procedències i una davallada d'un 10,1% pels visitants francesos, encara que sense tenir en compte els dies de tancament al febrer de la frontera francoandorrana, el nombre de visitants ha pujat un 1,1% en relació a l'any anterior.

Pel que fa a les dades acumulades, els visitants des d'inici d'any han augmentat un 1,1% mentre que els dels darrers dotze mesos augmenten un 1%. Quant als turistes, des d'inici del 2017 han augmentat un 8% i en els darrers dotze mesos augmenten un 5,5%. Respecte als excursionistes, els mesos de gener i febrer han disminuït un 5,4% i en els darrers dotze mesos un 1,4%.

Quant a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l'any en què ens trobem, el nombre de visitants disminueix un 0,8%. Respecte al total de turistes s'incrementen en un 0,8%, mentre els excursionistes baixen un 0,7%.
  
Així mateix, cal dir que el motiu principal que porta els visitants a Andorra són les compres, si bé difereix dels turistes als excursionistes. Per al 81% dels excursionistes el principal motiu són les compres, però pel 68% dels turistes el principal motiu és practicar esport (esquiar i activitats de neu).

Pel que fa a les pernoctacions, val a dir que el 80% prefereix els hotels, aparthotels o apartaments turístics, i més de la meitat en hotels de tres o quatre estrelles. Finalment, les dades mostren que Andorra la Vella és la parròquia que més allotjaments acull, amb una quarta part del total, seguida de Canillo, Escaldes-Engordany i el Pas de la Casa, pels volts del 15% en cadascuna, mentre que Encamp i Ordino són les parròquies que menys allotjaments acullen amb un 6 i un 5% del total respectivament.