Compartir

Un misteriós missatge publicat un dia abans de l'atemptat de Londres en el fòrum d'Internet, 4Chan , informava suposadament sobre les coordenades de l'atac al costat del Parlament britànic.

El missatge, que va ser publicat per un usuari anònim abans de les 16 del vespre del dia anterior, mostrava una fotografia amb dues pistoles que ja havia estat publicada el 2009, a la qual s'ha afegit un paper en el qual es pot llegir '/ pol / 2017.03.21 /' . La paraula 'pol' es refereix al subfòrum del web en el qual va ser publicat el missatge, que rep el nom de 'Politically Incorrect' (Políticament Incorrecte).

Al costat de la fotografia apareix un codi Morse que pot traduir al llenguatge pla. Aquesta traducció porta a una pàgina web que converteix el text en codi binari, és a dir, en el llenguatge que utilitzen els ordinadors per processar les operacions. En traduir el missatge del codi binari al llenguatge pla, el resultat són unes coordenades geogràfiques que coincideixen exactament amb les del Big Ben, lloc en el que succeiria l'atac terrorista un dia després.

Tot i el sorprenent del missatge, hi ha algunes dubtes pel que fa a l'autenticitat del lloc i l'hora de publicació. El sistema assenyala que aquest missatge va ser publicat a Dinamarca. No obstant això, l'usuari podria estar utilitzant el navegador TOR o el servei VPN per ocultar la seva veritable ubicació. Així mateix, encara s'investiga si l'hora i el dia de la publicació són verídiques o si, per contra, un administrador del fòrum va alterar amb posterioritat a la data de la publicació.

La pàgina web 4Chan ja havia estat investigada el 2015 per un assumpte similar, quan un missatge publicat un dia abans del tiroteig en un campus d'Oregon alertava als estudiants de no anar a l'escola l'endemà. La investigació policial sobre 4Chan sembla més que probable. L'actual propietari de 4Chan, el japonès Hiroyuki Nishimura , ha mostrat al medi Gizmodo seu disposició a respondre davant les autoritats i la llei.