Quantcast

El Govern dona llum verd a la llei per regular el col·lectiu d'ex-síndics i ex-consellers generals

El criteri del Govern en relació a la proposició de llei de creació del Grup d'ex-síndics i ex-consellers generals (GESCO) destaca el fet que el text atorgui un estatut definit a les persones que han format part del Consell General, per l'actiu que representa per a un sistema polític poder comptar amb la seva experiència.

Pel que fa a les competències previstes en la proposició de llei, el Govern valora positivament que es tracti de funcions consultives i que es desenvolupin a requeriment d'una majoria qualificada del Consell General. De fet, l'Executiu considera clau que el text trobi un equilibri entre les funcions consultives del GESCO i la potestat legislativa del Consell General que, en cap cas, no s'hauria de veure disminuïda per aquestes funcions consultives. També remarca que el redactat deixi la porta oberta a què el GESCO pugui tenir altres funcions per promocionar i defensar els valors democràtics, la cultura andorrana i la llengua catalana.

Per tot plegat, el criteri del Govern és favorable ja que considera que l'aprovació d'aquesta llei és un "pas adequat i pertinent".

Comentarios de Facebook