Compartir

Centenars de persones han gaudit els darrers tres dies de les diferents obres pictòriques disposades al Museu Carmen Thyssen Andorra, sota el títol 'Escenaris. De Monet a Estes. De Trouville a Nova York'. El modernisme, l'hiperrealisme o el cubisme són pols d'atracció pels visitants que venen al país a la recerca d'aquest nou espai cultural, tot i que segons ha destacat el director artístic del museu, Guillermo Cervera, també hi ha hagut molta presència andorrana en els primers dies d'obertura.

Bona prova d'això són les 200 persones que van visitar el Museu durant el dissabte, a les quals també s'ha de sumar un centenar el divendres -primer dia d'obertura- i un altre centenar aquest diumenge. Unes xifres “molt importants” que permeten ser optimistes vers al futur d'aquesta instal·lació, ja que tal com ha assegurat la baronessa, Carmen Thyssen, “habitualment els museus triguen més a consolidar-se, però aquest sembla que ja ho està”.

Alguns dels visitants que han passat pel museu aquest diumenge destacaven la qualitat de les obres exposades, així com l'oportunitat de “relaxar-se durant una estona”. Les dimensions de les instal·lacions i la quantitat d'obres exposades també ha satisfet a la majoria de persones que s'han apropat al museu aquest diumenge, ja que segons assenyalava una parella de Barcelona, “hem vingut amb la mentalitat oberta i ens sembla un format molt proper i fàcil de veure”. Tot i això, també hi havia veus més critiques “m'esperava una mica més, l'espai és força petit i no hi ha gaires obres però les que hi ha estan molt bé”, tal com assenyalava una visitant.

Pel que fa a les obres, la mirada d'Eliseu Meifrèn sobre 'El port de Barcelona' és l'obra més destacada per la majoria de visitants que han passat aquest diumenge pel museu. “Faltava l'olor de mar i unes quantes sardines” comentava un dels visitants arribats de Barcelona. Els pintors catalans han estat dels més destacats pels visitants, tot i que l'obra de Richard Estes 'Nedick's' també ha estat una de les més cridaneres pels visitants, ja que “es pot veure amb molt detall tota la botiga” indicava una visitant. Les obres de gran format s'han imposat clarament a les de petit format d'autors com Monet, Matisse o Gauguin.

“Una de les obres gairebé m'ha fet plorar perquè m'ha recordat moltíssim a la meva ciutat”, així definia una visitant alemanya resident al país la seva primera experiència al Museu. A més, la visitant també ha destacat que “ja calia que a Andorra hi hagués alguna cosa així”. La presència de pantalles digitals de gran format i audioguies també han estat dos dels elements destacats per les persones que han visitat el museu. “Ens ha permès anar més enllà de l'obra i descobrir coses sobre l'autor que no sabíem” assenyalava una parella sobre les pantalles de gran format.

Cervera ha reconegut que “estem molt satisfets amb l'afluència de gent que hem tingut aquests dies” i també ha destacat que el gran objectiu del museu és arribar als 50.000 visitants a l'any. Una xifra important, “però assumible vista la bona rebuda dels primers dies”, segons ha comentat el director artístic.

“El que volíem és que el visitant passés més temps observant obres i crec que ho hem aconseguit”, amb aquestes paraules Cervera definia un dels grans objectius del museu com és que “el visitant es faci seu aquest espai”. El director també ha destacat que de mitjana els visitants passen entre mitja hora i una hora al museu.

Per fer-ho possible, Cervera ha explicat que estan treballant amb diferents vies perquè el museu disposi de sinergies amb altres organismes o empreses del país, per tal de crear una oferta cultural més concreta i àmplia. El director ha avançat que ja s'ha creat un 'pack' amb Caldea per afavorir que els visitants disposin de dos dels grans referents de la parròquia d'Escaldes-Engordany. Tot i això, també ha afirmat que “ens agradaria crear més sinergies amb els diferents espais, com per exemple el Centre d'Art o l'Art al Roc, per tal de crear un circuit cultural”.