Compartir

Les caramelles tenen una llarga tradició al país, ja que es remunten als temps de la Segona Guerra Mundial, quan refugiats catalans que s'instal·laven al país transmetien el folklore català mitjançant unes cançons populars que es cantaven per Pasqua, les caramelles.

 Anys més tard, aquesta tradició encara perdura a Ordino i els seus caramellaires han iniciat aquest dissabte a la tarda, el primer dels cinc assajos que duran a terme abans de recórrer els carrers de la parròquia el pròxim 16 d'abril. Més d'una desena de persones, provinents sobretot de l'Orfeó i la Coral Casamanya, han pres part d'aquesta primera presa de contacte en la qual petits i grans han començat a practicar un dels quatre temes que interpretaran per Pasqua, com és 'La Llevantina'. A més, d'aquesta sardana, els caramellaires cantaran 2 valsos i l'himne tradicional que habitualment s'interpreta cada any. 

El director de les caramelles, Josep Puig, ha explicat que habitualment hi participen una trentena de persones, tot i que als primers assajos sempre falta gent. Puig també ha recalcat la participació de gent jove a les caramelles i ha assegurat que “sempre comencem amb un grup de gent gran, però els més joves també s'animen a mesura que van passant els dies”.

El pròxim 16 d'abril, la plaça Major de la parròquia serà el punt de partida perquè els caramellaires tornin a omplir de ritmes i folklore els carrers d'Ordino.