Compartir

Les dades que ha fet públiques aquest dilluns el Departament d'Estadística del Govern mostren que durant el mes de febrer la importació de carburants ha estat de 16 milions de litres, amb un decreixement del 3,3% respecte el mateix mes de l'any anterior. Les dades també indiquen que aquest febrer passat tots els tipus de carburants han presentat descensos: el fuel domèstic, amb un 3,8%, el gasoli de locomoció, amb un 2,9% i la benzina sense plom, amb un 2,3%.

En els dos primers mesos del 2017, la importació dels carburants és de 33,93 milions de litres, donant un creixement de l'1,8% en contraposició al mateix període de l'any 2016. Així mateix, pel que fa a les dades acumulades dels darrers 12 mesos, la importació de carburants ha estat de 178,54 milions de litres, el que suposa un augment del 3% respecte als 173,38 milions de litres importats durant el període anterior.

Quant a la importació de carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l'any en què ens trobem, presenta una tendència estable en els darrers tres mesos i se situa en el 0,2% negatiu.