Quantcast

Publicat un nou catàleg fotogràfic digital sobre les dones

L'Arxiu Nacional ha elaborat un nou catàleg en format digital, 'Dones i societat', amb fotografies que confegeixen un relat visual sobre el paper de les dones en la pagesia i la transformació que ha anat patint el seu rol, que ha evolucionat al mateix ritme que ho ha fet el país. Una reflexió al voltant de la feina, la família, la religió i el lleure de les dones que han viscut i que viuen a Andorra.Per mostrar les 69 imatges que componen aquest nou document de l'Arxiu Nacional d'Andorra, s'ha endinsat en els fons fotogràfics de diversos autors, tant nacionals com estrangers. En total s'han utilitzat 15 fons fotogràfics d'èpoques i visions diverses sobre l'entorn (V. Builles, Joaquim de Riba Cassany. Joaquim de Riba Camarlot, Julià Reig Roqueta, Josep Lluís Molné Salinas, Guillem de Plandolit, Areny-Plandolit, Josep Alsina Martí, Fèlix Peig, W. Lengeman, Jean Ribière, etcètera). 

Amb el catàleg 'Dones i societat' l'Arxiu Nacional proposa un viatge cap a la construcció de la feminitat per entendre com eren percebudes les dones d'Andorra temps enrere. Aquestes imatges ens trasllada a contextos, alguns no tan allunyats en el temps, que permeten descobrir la presència de la dona i el seu protagonisme en la societat rural de muntanya andorrana durant poc més d'un segle. 

Un relat que estableix un diàleg entre les formes de vida tradicionals i l'aparició d'altres escenaris en què les dones trenquen amb el que fins llavors semblava immutable i s'obren a nous camins i aprenentatges. A través de les imatges se'ns apropa a la identitat femenina des d'una perspectiva històrica, i permet entendre quina era la situació de les dones, com era el seu model de referència i com ha anat canviant.

Comentarios de Facebook