Compartir

El ministre Xavier Espot ha explicat que en tot cas s'optarà per un sistema que garanteixi la sostenibilitat del sistema, de manera que els ingressos que obtingui la CASS siguin similars o com a mínim no inferiors que els actuals. Així, ha alertat que probablement hi haurà autònoms que podran cotitzar menys, però “potser també significarà que algunes persones hauran d'aportar més”, una qüestió que va en sintonia al que ja va manifestar fa unes setmanes el president de la CASS, Jean Michel Rascagneres.

Espot també ha avançat que les opcions que hi ha sobre la taula són dues: o un sistema similar al francès, en què les cotitzacions es calculen en funció dels revinguts de l'any precedent, o bé un sistema per trams com l'actual, que es modularia per adaptar-se més als ingressos.

Pel que fa a la proposta del conseller socialdemòcrata Gerard Alís de cotitzar en funció del salari mig de cada sector, el ministre ha indicat que li sembla un sistema “difícil d'implantar” si no es modifica primer l'actual sistema de classificació d'activitats econòmiques.